Over ons

Hier kun je meer lezen over hoe het Theehuis tot stand gekomen is en waarom we werken zoals we werken.

STICHTING JANSLAND

Stichting Jansland is in 2009 opgericht door Petra en Reindert Jansma-Harland. Het gezin met 4 zonen waarvan 1 met een spraak- taal stoornis en 2 anderen een autisme spectrum stoornis, was al enige tijd op zoek naar werkervaringsplaatsen voor de kinderen. De zoektocht leverde zo weinig op dat de familie Jansma-Harland besloot om zelf een werkervaringsplek te creëren voor deze jongeren.

Stichting Jansland biedt jong volwassenen vanaf 15 jaar met een autisme spectrum stoornis en/of een probleem op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie een veilige leerwerkplek (link naar tabblad leerlingen)

THEEHUIS JANSLAND

De realisatie van het theehuis is begonnen met de aankoop door de Gemeente Voorschoten van een eeuwenoud gebouw dat onder andere als woning en als karnhuis dienst heeft gedaan aan de Rosenburgherlaan 7. Het prachtig gelegen gemeentelijke monument verkeerde in vervallen staat en is door Stichting Jansland prachtig opgeknapt en ingericht. Na een grondige verbouwing is het sinds 2012 in gebruik als een sfeervol theehuis. Buiten is er een heerlijk, bloemrijk terras onder de bomen, in park Rosenburgh, direct naast de kinderboerderij en de begraafplaats.

Theehuis Jansland is vooral een bijzondere plek omdat het een kleinschalige, veilige leer-werkomgeving is voor jong volwassenen vanaf 15 jaar met een autisme spectrum stoornis en/of een probleem op het gebied van verbale communicatie en het begrijpen van non-verbale communicatie.

 

Door werkervaring op te doen bij Theehuis Jansland leren de jongeren te werken in de keuken, bestellingen op te nemen bij gasten, gerechten te bereiden en uit te serveren aan de gasten. Ook het afrekenen en omgaan met de kassa behoort tot hun taken. Tegelijk leren de jongeren meer over zichzelf, hoe kan ik omgaan met drukte, hoe organiseer ik mijn werkzaamheden en veel meer. Wat tot resultaat heeft dat zij meer zelfvertrouwen krijgen en weten wat zij wel en niet willen.

Na de leerwerkperiode ontvangen de jongeren een getuigschrift, waarmee zij klaar zijn voor een volgende stap naar een zelfstandigere toekomst. De jongeren worden begeleid door een groep vrijwilligers, die hiervoor binnen het theehuis een speciale opleiding hebben gevolgd.

Het bestuur

Samenstelling bestuur: voorzitter, secretaris, penningmeester, 2 bestuursleden

Voorzitter : Dhr. J.W. Janssens Secretaris : Dhr. R. Vonk Penningmeester : Dhr. F. Bakker Algemeen bestuurslid : Vacant

Algemeen bestuurslid: vacant

Bevoegdheid: Gezamenlijk bevoegd (met andere bestuurder(s

Download hier onze verslagen 

Jaarrekening 2016

Jaarrekening 2017